En text skriven av en elev hos oss

Att vara elev på KF

Vill du veta hur det är att vara elev på KF? Hur man kan vända en negativ upplevelse av skola och lärande? Läs gärna den här texten som är skriven av en av våra elever.

”Det tar ett tag för oss människor att inse att skolan faktiskt är viktig, att man behöver en utbildning. För vissa är det bara en självklarhet, man glider igenom skolan på en räkmacka, med bra betyg och en ljus framtid framför sig. För andra är det betydligt svårare.

För mig har det tagit 17 år att inse att matte inte är helt onödigt, att historia faktiskt är ganska intressant och att man nu för tiden faktiskt måste ha en utbildning om man vill få ett jobb framöver. När det gäller mig har skolans ämnen aldrig varit så värst svåra, desto svårare har det varit att sitta still, hålla käften och lyssna. Skolan var ett skämt, den var orättvis och skittråkig. Jag har alltid varit lite av ”klassens clown” och det fick mig oftast att hamna i trubbel, även när jag inte gjort något. Jag var den man skyllde på när det for iväg ett suddgummi i klassrummet, eller när pingisbordet gick sönder…